...
Bodø/Glimts, Runar Berg, mener Aasmund Bjørkan er den perfekte motivatoren og har stor tro på han som trener for Alta IF. Her sammen med sportssjef og mulig assistenttrener, Rune Berger. Foto: Frank Rune Isaksen

– Den perfekte motivatoren

Aasmund Bjørkan får gode skussmål.

Publisert 01.02.2009 kl 22:03 Oppdatert 02.02.2009 kl 09:14

Tips en venn på e-post:


...
Bodø/Glimts, Runar Berg, mener Aasmund Bjørkan er den perfekte motivatoren og har stor tro på han som trener for Alta IF. Foto: Frank Rune Isaksen
'

Alta IF - Bodø/Glimt (3-2)

Alta lå under med to mål, men vant 3-2 i fredagens treningskamp i Finnmarkshallen.

Se bildene her

Bodø/Glimts Runar Berg mener Alta IF har gjort et kupp ved å ansette Aasmund Bjørkan som trener.

En av Bodø/Glimts viktigste spillere de siste tyve årene, Runar Berg, er full av lovord om Alta IFs nye trener. Han mener det var et kupp å ansatte sin tidligere lagkamerat fra Bodø.

– Det var absolutt et spennende valg, sier Berg til Finnmark Dagblad.

Aasmund Bjørkan, som har eliteserieerfaring som spiller fra 1993 til 2005, har de tre siste årene hatt ansvaret for rekruttlaget til Glimt i tillegg til å være talentutvikler for klubben. Selv om Bjørkan er et relativt ubeskrevet blad som trener, mener Berg at han har det som skal til; engasjement.

– Han er den perfekte motivatoren og utrolig flink til å gi tilbakemeldinger. Jeg husker da vi skulle spille kvalik mot Odd. Da var det Aasmund som studerte dem på forhånd og nesten la opp vår taktikk på egenhånd. Det ble jo suksess - og opprykk, smiler Berg.

Bjørkan, som nå har vært ved roret i én måned, har funnet seg godt tilrette i nordlysbyen.

– Jeg har blitt strålende tatt i mot og fått ansvaret for et lag med mange gode spillere. Vi har en herlig «go» i gruppa, så ja - jeg stortrives, sier han.

Etter å ha tapt sin første treningskamp mot BUL (0-1) smakte det nok ekstra godt å slå eliteserielaget Bodø/Glimt (3-2) fredag.

– Vi skal ikke fokusere så mye på resultater i januar, men må innrømme at det var godt å vinne etter «nesestyveren» vi fikk mot BUL, smiler Bjørkan.

Bjørkan har enda ikke fått seg en assistenttrener, men mye tyder på at sportssjef Rune Berger vil bekle den rollen. Selv er han usikker, men utelukker ikke tanken.

– Det er ikke 100% avklart enda, men vi jobber ganske tett sammen, så det kan hende jeg vil bidra enda sterke fra sidelinjen, sier Berger.

Alta går nå inn i en lang treningsperiode før neste treningskamp. Etter planen skal den være lørdag 21. februar mot divisjonskollega Tromsdalen, i Finnmarkshallen.

På forsiden nå


SISTE

...

Brann i restavfall utløste stor utrykning

OPPDATERT: Brannvesenet har kontroll på situasjonen.

...

«Får jeg røyksug, skal jeg lukte på flaska. Den stinker pyton»

På denne arbeidsplassen har alle kuttet nikotin. Sjekk triksene deres her.

...

Transsibirsk reise ender i Kjøllefjord for Gørild Mauseth

Skuespilleren tar med familien og flytter fra Roma til Kjøllefjord. Der skal de sluttføre filmen de jobber med.

Kan noen fortsette tatoveringen?

...

– Armen ble påbegynt, men så flyttet tatovøren hjem til Polen, sier Cato «Essomannen» Thomassen.