...
illustrasjon Foto: Kine Moxness Sandnes

Plages av ungdommer

Tilbakevendende problem i Hammerfest sentrum.

Publisert 04.08.2012 kl 09:06 Oppdatert 05.08.2012 kl 14:03

Tips en venn på e-post:Natt til fredag mottok Vestfinnmark politidistrikt melding fra en beboer i sentrum av Hammerfest. Meldingen kom klokka 0400 om morgenen, og bekymringen gjaldt biler som var parkert utenfor Hammerfest tollsted og var til sjenanse for beboerne i området.

- Dette er et gjentakende problem, kan du si. De bruker plassen til alle døgnets tider, alle dager i uka, sier operasjonsleder Kenneth Flack ved Vestfinnmark politidistrikt.

"Plassen"

Området ovenfor hurtigrutekaia og ved Tollboden heter "plassen" på folkemunne, og er ifølge politiet ikke en parkeringsplass, men en vanlig gate. Til tross for at mange ofte har fått pålegg om å fjerne seg, kommer de alltid tilbake. Nå varsler politiet at de vil bli strengere.

- Vi opprettet anmeldelse natt til fredag, og vil framover ha litt fokus på dette. Tidligere har vi nok sett litt mye mellom fingrene, og vi vil fra nå av opprette anmeldelser på de som fortsette med å lage bråk der nede, sier Flack.

Natt til fredag var det to menn i slutten av tenårene som ble anmeldt. De ble også avhørt, og har vedtatt forelegget de fikk. Bøter i størrelsesordenen av noen tusenlapper kan forekomme ved slike lovbrudd.

- Det er mye ungdommer i Hammerfest som kjører biler, og i helgene spesielt er det både ordensforstyrrelser og forsøpling. De kjøper seg mat og kaster emballasjen fra seg. Nå vil vi sette inn tiltak for å få stoppet dette, sier Flack.

Politiet oppfordrer bilister til å vise hensyn.

På forsiden nå


...

Her gliser Ramsay og Reginiussen sammen

- En veldig fin fyr som er interessert i fotball, sier altaværing og RBK-spiller Tore Reginiussen etter møtet med Gordon Ramsay.

...

Klar med bok om nordlendingers suksess

Porsangerværingen Robert Greiner har fullført en bok om nordnorske vinnerskaller. Blant dem er minst åtte finnmarkinger som gjør stor suksess utenfor Norge.

En av tre bilister i Finnmark tror de har fyllekjørt

- Alt for mange spekulerer i å kjøre bil etter bruk av alkohol eller trafikkfarlige legemidler.

...

Forsøkte å fjerne is fra bilrutene da politiet kom

En mann i 40-åra ble stanset fordi bilrutene hans hadde minimalt med sikt.