...
Mange bilister spiser mens de kjører. Det kan være langt farligere enn å snakke i mobiltelefon, mener forskere. Foto: Kirsten M. Holte

Farlige boller i bilen

Er du blant de som spiser og drikker når du kjører? Da bør du se hva britiske forskere har funnet ut.

Publisert 14.05.2012 kl 16:01 Oppdatert 14.05.2012 kl 16:01

Tips en venn på e-post:I Norge er det forbudt å snakke i håndholdt mobiltelefon mens man kjører, men svært mange av oss spiser eller tar en kaffekopp bak rattet. I en undersøkelse gjort i Storbritannia svarer nesten halvparten av de spurte at de spiser og drikker i bilen.

«Two hands are better than one» heter rapporten fra Universitetet i Leeds, som tar for seg oppmerksomheten vår bak rattet. Konklusjonen fra forskningsprosjektet er at det finnes langt farligere ting vi kan gjøre bak rattet, enn å snakke i mobiltelefon eller å kjøre med lav promille

Mat og drikke i bilen stjeler mye oppmerksomhet, skriver Aftenposten.

Ifølge forskerne øker reaksjonstiden i en kritisk situasjon med hele 44 prosent, noe som øker faren for selv å havne i en ulykke. Også for eksempel kaffe er med på å øke reaksjonstiden.

Aftenposten refererer til rapporten som fastslår at bilister som spiser og drikker mens de kjører har større problemer med å holde riktig plassering, enn bilister med begge hendene på rattet.

– Uansett om det er en kopp kaffe, ta frem en matpakke eller en bolle, ja, alt som betyr at du må ta øynene bort fra veien er svært farlig. Vi ser mange alvorlige ulykker der førerne dessverre har latt seg distrahere og ikke har kunnet stanse i tide, sier Martin Fox ved AA Insurance, skriver avisen.

På forsiden nå


...

Nesten ingen biler stanser for Marike (8)

Få skjønner at det er gangfelt på denne skoleveien. Det gjør barn og foreldre utrygg.

...

«Skrytebilder» førte til pågripelser

Ungdommer i Porsanger la ut «skrytebilder» på det sosiale mediet Instagram av narkotikabruk. Nå er to av ungdommene pågrepet av politiet, mistenkt for hasjbruk.

...

Disse avgjør 49-årings skjebne

Denne juryen er nå til stede I Kautokeino i ankesaken mot en 49-åring som er tiltalt for å ha skutt og drept Helge Mannsverk (52).

...

Butikker nekter å henge opp denne plakaten

–Kunst skal provosere, sier festivalsjefen.