...
Jonas Gahr Støre er svekket. Foto: Christina Halvorsen, ANB

Tschudi-saken svekker Støre

Hver tredje velger har fått svekket tillit til utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), viser en måling fra TNS Gallup.

Publisert 06.05.2012 kl 22:57 Oppdatert 06.05.2012 kl 22:57

Tips en venn på e-post:Målingen som er laget for TV 2 viser at 33,7 prosent har svekket tillit til utenriksministeren. Bare 2,9 prosent svarer at de har fått styrket tillit til Støre, mens 63,3 prosent svarer at tilliten er uendret.

Tallene viser at hver sjette Arbeiderparti-velger, 15,6 prosent av de som har en mening, svarer at de har fått svekket tillit til utenriksministeren.

– Jeg tror mange sitter igjen med en følelse av at det kan lønne seg å ha venner i departementet, vennetjenester er ikke bra for et åpent demokrati, sier medlem i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Per-Kristian Foss (H).

Helt siden Dagbladet avslørte at Støre bevilget seks millioner kroner til en stiftelse ledet av hans barndomsvenn, redermilliardæren Felix Tschudi, har det vært stilt spørsmål ved om Støre var inhabil eller ikke.

Mandag møter utenriksministeren og Tschudi til åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

– Jeg registrerer målingen, og ser fram til høringen der jeg får lagt fram min versjon av saken, skriver Støre i en sms til kanalen. (©NTB)

På forsiden nå


...

Der det er hjerterom er det husrom

Tommen Hermo ber folk om å hjelpe studenter i bolignød, slik han selv har gjort.

...

Politimester vil ikke bekrefte romanse

Politimester i Østfinnmark politidistrikt, Ellen Katrine Hætta, vil ikke bekrefte om det er en romanse mellom rikskjendisen Pelle Politibil, og deres egen Nille.

...

Hanssen vil ha gjenvalg

Ordfører Knut Roger Hanssen og varaordfører Reidunn M. Hesjevik ønsker å bli gjenvalgt i Porsanger. Arbeiderpartiets Mona Skanke har ikke bestemt seg for om hun stille som utfordrer til Hanssen.

...

Fikk servert konkrete tiltak

Transportnæringen med tydelig budskap til SP-leder.