...
I dette huset, midt i Havøysund, bodde 65-åringen da han forsvant rett før julen 1999. Foto: Privat Foto: Privat

Her ble Terje sist sett

Her bodde 65-åringen da han forsvant sporløst fra Havøysund.

Publisert 03.05.2012 kl 08:15 Oppdatert 03.05.2012 kl 08:26

Tips en venn på e-post:

- Det har vært søkt mange steder etter mannen, men det har ikke kommet fram noen opplysninger, forteller førstebetjent Kristen Selvåg ved Måsøy lensmannskontor til Finnmark Dagblad. 6. juli er det begjært at Hammerfest tingrett skal avsi en dødsformodningsdom.

På 1990-tallet flyttet den savnede Terje Gunnvald Jensen fra Hammerfest til Havøysund, og bodde i dette huset. Like ved slippen i bygda.

Politirapporten etter forsvinningen forteller at kjeledressen og klær som han brukte da han fisket, hang i gangen, men det manglet en blå boblejakke, som han pleide å bruke da han gikk turer i bygda.

- Det var snøføre, så vi antok at han falt på havet, sier kameraten Viggo Moe, som meldte ham savnet. Noen dager tidligere var han på kaffebesøk hos Jensen, og er også den siste som vi vet har sett ham.

Les også: Terje (65) forsvant sporløst

Letemannskaper forteller at det ble lett grundig under kaiene, i havnebassenget, langs fjæra, og i og rundt Havøysund. I Havøysund ble det spekulert i om han kunne ha hoppet på hurtigruta og reist, selv om politiet tidlig mente at dette var usannsynlig.

Allerede i et intervju med Finnmark Dagblad like etter at Jensen ble meldt savnet, hellet politiet til teorien om at Jensen hadde falt på havet og druknet. Det samme tror flere.

- Det er nok nærliggende å tro, sier også Gudleif Kristiansen, som deltok i leteaksjonen.

På forsiden nå


...

Amerikanere investerer titalls millioner i Finnmark

Avtalen som sikrer 32,5 millioner kroner til emisjonen i Northcape Turnaroundport AS er signert.

...

- Dette er alvorlig

Politimester Morten Daae bekrefter at beredskapen i Finnmark er skjerpet. Statoil vil ikke kommentere om beredskapen er økt på Melkøya, som tidligere har vært omtalt som terrormål nummer en. Saken oppdateres.

SNUHAVN

...

Vil utvide Lakselv lufthavn

Den amerikanske grupperingen bak Viking International Airlines ønsker å utvide Lakselv lufthavn Banak, mot en langsiktig leiekontrakt med Avinor.

...

Disse vil bli leder i FeFo

15 har søkt på stillingen som leder for Finnmarkseiendommens næringsavdeling. Se oversikt over søkerne.