...
En hund av denne typen ble kidnappet forrige uke i Lebesby. Foto: Caroline and Edward via flickr.com

Hund ble kidnappet

Hunden Tassen ble kidnappet foran øynene til tre unge søstre.

Publisert 25.04.2012 kl 08:27 Oppdatert 25.04.2012 kl 08:27

Tips en venn på e-post:Tre søstre på fem, syv og ti år hadde en skremmende dag i forrige uke. Jentene fra Lebesby var ute på tur med den to år gamle jack russel- terrieren Tassen tirsdag 17. april. Etter det Finnmarken erfarer, kom en opphisset, lokal mann bort til følget.

– Mannen røsket båndet ut av hendene på den ene jenta. Han sa han skulle drepe hunden, opplyser en kilde som står de involverte nær.

– Jentene var vettskremte og løp gråtende hjem, fortsetter kilden.

Ble med hjem

Tassen forble mannens fange resten av dagen og gjennom natten. Tross meklingsforsøk, nektet mannen å gi hunden fra seg før politiet banket på neste dag, sammen med faren til jentene. Med politiet på døren leverte mannen fra seg hunden. Tassen var fortsatt i god behold. Han ble med hjem til familien, og gjenforent med jentene. Hunden skal i dag ha det helt fint.

Jagd på sjøen

Bakgrunnen for kidnappingen er at Tassen tidligere skal ha jagd husdyr på havet. Politiet har mottatt klage på dette, men ingen anmeldelse i forbindelse med saken. Politiet sier til Finnmarken at partene søker å ordne opp seg imellom.

– Jeg er ganske fortvilt over at en person bare turer fram på denne måten. Jentene var oppskaket og skreik, sier kilden.

Finnmarken har vært i kontakt med mannen som er beskyldt for hundenappingen.

–Jeg kjenner ikke til saken, og jeg vil ikke kommentere den, sier han til Finnmarken.

På forsiden nå


...

Vil ikke gi rabatt på delvis ødelagt jakt

Finnmarkseiendommen vil ikke gi noen rabatt til jaktlag som har fått deler av elgjakta si ødelagt, på grunn av militærøvelse i Hálkavárre skytefelt midt under jakta.

...

Raser over politiets beredskap her

- Vi behandles som annenrangs borgere, sier Geir A.Iversen.

...

La ut hytta til salg for 5 millioner

Porsangerkjendisen Tor Reidar Boland sier det kun er for å drive gjøn med «slarvkjerringene» i Lakselv, at han har lagt ut hytta si til salgs. Til høystbydende over 5 millioner kroner.

...

Kansellering og stengte veier i stormen

Flere fergeavganger og en bussrute er kansellert i Vest-Finnmark.

Oppdatert: To vegstrekninger er stengt i vest på grunn av uvær.