...
Slik fant Jan Einar Jørgensen sin BMW. Frekke tyver har tatt fire splitter nye dekk og felger, og latt bilen ligge delvis med understellet på bakken. Foto: Ole Åsheim

Finn fire feil

Monica N. Johansen fra Hammerfest opplevde det. Nå har også Jan Einar Jørgensen (17) blitt frastjålet alle hjulene på bilen.

Publisert 25.04.2012 kl 07:27 Oppdatert 27.04.2012 kl 10:22

Tips en venn på e-post:


...
ANMELDER: Fred Jøran Johansen viser Jørgensen hvordan han skal fylle ut anmeldelsen. Foto: Ole Åsheim

– Forferdelig ergerlig, sier Jan Einar Jørgensen til Nordlys.

Han står ved sin BMW 520. En drøm av en ungdomsbil. Litt rust her og der, men i god stand og inntil nylig med flotte lettmetallfelger og nye sommerdekk. Men mandag fant han bilen uten hjul.

Monica N. Johansen fra Hammerfest opplevde det samme da frekke tyver hadde byttet sine slitte hjul med Johansens parkerte bil på Skaidi.

– Prosjekt

Jørgensen kjøpte bilen i november. Siden har han spinket og spart til deler, og skrudd i ledige stunder. Han går på mekanikerlinja og fikk testet ut kunnskapen i praksis på egen bil.

– Det var liksom prosjektet mitt. Jørgensen får lappen i oktober. Da skulle bilen være klar. – Nå har det blitt et større prosjekt.

Har mistanker

Han har hatt hyppig tilsyn med bilen, som sto parkert ved bygget til gamle Bussring ovenfor Pyramiden i Tromsdalen. Derfor har han en anelse om hvem som står bak.

– Jeg har sett en bil stå parkert her, som har forsvunnet fort når jeg har kommet. Det virket som den spanet ut bilen. Så jeg har gjort mine tanker. Tyven(e) er åpenbart bilkyndige. Foruten hjultyveriet, er også panseret brutt opp, og en liten del plukket ut. – Sensor for kamakslingen, forklarer Jørgensen. – De trengte den vel.

Ikke forsikret

Bilen var avskiltet. Det gjør ikke saken bedre.

– Derfor hadde jeg ikke forsikring, så jeg får ikke noe igjen. Dekk og felger kostet 9000 kroner. Ennå har han ikke oversikt over skader på understellet, bakende og eksosanlegg er sluppet rett ned på bakken av de hensynsløse tyvene.

– Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre.

Innsatsleder Fred Jøran Johansen sier politiet vil forsøke å komme til bunns i saken.

– Det er ikke slik at vi bare henlegger mindre tyverier. Nå har vi få spor å gå etter, men vi har fått opplysninger av bileier som kan bli nyttig. Saken oversendes nå etterforskning.

– Det skal jo ikke være slik at man ikke kan sette fra seg en bil.

På forsiden nå


...

Hevder millionærer har tatt seg til rette og bygd vei over elv:

– Ordfører Hanssen fikk 100.000 kroner i bot. Men dette må da være en langt større miljøforbrytelse.

– Dette er miljøkriminalitet av verste sort, sier Ingrid Sjøveian.

...

Finnmarking stakk av med nesten en million kroner

Selv om det ikke endte på toppen av premiestigen, er finnmarkingen neppe misfornøyd med 961.000 kroner fra Norsk Tipping.

Politiet: – Det må være rekord, han er allerede tilbake

Politiet måtte til slutt putte mannen i kasjotten.

Kvinne skulle ta taxi hjem, men...

Politiet måtte til slutt kobles inn.