...
Et vanlig plenumsmøte i Sametinget koster rundt 850.000. Foto: Sonja E. Andersen

850.000 for to vedtak

En ordinær plenumssamling i Sametinget koster rundt 850.000 kroner. På sakskartet denne uka står to saker.

Publisert 14.04.2012 kl 19:25 Oppdatert 14.04.2012 kl 19:27

Tips en venn på e-post:


...
Sameting-direktør Rune Fjellheim
...
Aili Keskitalo Foto: Kirsten Holte

Det er direktør Rune Fjellheim i Sametinget som bekrefter summen, etter at opposisjonspolitiker Aili Keskitalo (NSR) i fredagens FD anslo kostnadene til opp mot én million kroner for en ordinær plenumssamling i Sametinget.

Vanligvis starter en slik samling mandag morgen, og avsluttes til lunsj fredag samme uke. Neste ukes møte avsluttes torsdag ettermiddag. Kostnadene ble nevnt i forbindelse med Keskitalos utspill fredag om at sakslista til neste ukes plenumsmøte er pinlig kort med sine to saker.

850.000

Direktør Rune Fjellheim i Sametinget bekrefter at e vanlig plenumssamling koster nokså nær en million kroner.

– En uke med komité- og plenumsmøter koster om lag 850.000 kroner, pluss minus, sier han.

Dette er inkludert den delen av møtegodtgjørelsen hver representant får per møte de deltar på, samt reisekostnader og full pensjon på hotell. Opptil 100.000 årlig Hver representant har en fast årlig godtgjørelse på 54.000 kroner.

– I tillegg får de mellom 15- og 16.000 kroner for hvert møte de deltar på. En representant som møter opp på alle møtene, vil derfor få rundt regnet mellom 95- og 98.000 kroner totalt i møtegodtgjørelser årlig, sier Fjellheim.

Prøver ny ordning

Fjellheim overlater til politikerne å kommentere selve sakslista, men påpeker at Sametinget selv vedtok i fjor å legge om møtestrukturen for å se om de kan jobbe mer effektivt.

– Nå utprøves fem plenumsmøter i året der komitémøtene er inkludert i samlingen. Før var det fire plenumsmøter i året, men da var komitémøtene lagt to uker i forkant av plenumsmøtet. Før møttes representantene åtte ganger i året, mot nå bare fem. Ordningen evalueres fortløpende, så får vi se hva resultatet blir, sier Fjellheim.

På forsiden nå


...

I denne kommunen var innbyggerne mest raus

Ordføreren er stolt av innbyggerne som ga så det monnet. Givergleden førte kommunen til en 6. plass på statistikken for årets TV-aksjon.

...

Sier nei til asylmottak

Et flertall i kommunestyret i Alta kommer mandag etter all sannsynlighet til å stemme nei til at det skal etableres asylmottak i det tidligere Nordlys-hotellet i Alta.

Hjertesyke Berit Inga (64) lever uten strøm og vann

...

I et skur i Oldervika i Finnmark forsøker hjertesyke Berit Inga Sara Flatmo å få start på aggregatet. Inne i hytta er den livsviktige pustemaskinen hennes avhengig av strøm for å virke. – Jeg gir meg ikke så lett, sier Berit Inga. Men mest av alt ønsker hun seg en kommunal bolig med innlagt strøm og vann til vinteren.