...
Skisse for det nye sykehuset i Kirkenes. Skisse: Helse Finnmark

Kirkenes får nytt sykehus

Styret i Helse Nord vil bygge sykehus i Kirkenes og Narvik snarest mulig, og i Kirkenes først.

ODDGEIR ISAKSEN E-post
Publisert 23.02.2011 kl 12:37 Oppdatert 23.02.2011 kl 13:27

Tips en venn på e-post:


...
Det eksisterende sykehuset i Kirkenes blir historie. Foto: Geir Forbregd

Styret i Helse Nord RHF vedtok onsdag å bygge nye sykehus i Kirkenes og i Narvik – så snart som mulig. Samtidig vedtok styret at et nytt sykehus i Kirkenes realiseres først.

– Behovet for nye sykehusbygg i Narvik og Kirkenes er udiskutabelt. Disse må realiseres så raskt som mulig. Helse Nord RHF vil gjøre alt vi kan for å legge til rette for finansieringsløsninger som sikrer at oppstart av begge prosjektene kan skje innen 2015/2016 før det blir behov for omfattende vedlikehold, sier styreleder Bjørn Kaldhol i Helse Nord RHF.

– Behovet for nybygg i Narvik og Kirkenes er stort og det er likeverdig. Når styret prioriterer Kirkenes foran Narvik, skyldes det at investeringsmidlene må fordeles i regionen. Det gjennomføres allerede store byggeprosjekter i Nordland (nybygg Stokmarknes og modernisering Bodø) og det skal bygges ved UNN Tromsø. Da er det Finnmarks tur nå., understreker styreleder Bjørn Kaldhol i Helse Nord RJF.

– Dette er en gledens dag! Vi er veldig fornøyd med at styret i Helse Nord vil prioritere Nye Kirkenes Sykehus. Alle i Finnmark kan glede seg, pasienter, pårørende, ansatte og entreprenører. Dette vil bety mye for det faglige miljøet i Helse Finnmark, og vi vil gi et styrket tilbud til pasientene våre når sykehuset står ferdig, sier administrerende direktør i Helse Finnmark, Hans Petter Fundingsrud.

– Nå kan det bli lettere å få et fagmiljø med leger og annet personell som blir i fylket over lengre tid. Dette er bra for rekruttering av de gode hodene.

Styret i Helse Nord har bedt Helse- og omsorgsdepartementet om et investeringstilskudd på 600 millioner til nybygg i Kirkenes over statsbudsjett 2012.

På forsiden nå


AKKURAT NÅ

...

– Stjal 20.000 i kontanter og viftet med kniv

Politiet bekrefter at de har bevæpnet seg, og søker etter en person.

...

Flaske kastet fra femte knuste vindu i 3. etasje

Hammerfest kommune fikk regningen, men nekter å betale.

...

Skal ha forklart seg falskt og slettet videobevis

Politiet ser svært alvorlig på at en mann skal ha kommet med falsk forklaring og slettet det som kan ha vært bevis etter skredulykken der Christoffer Kleven (21) omkom i april.

...

Går i dialog med TIL om ny kontrakt

Magnus Andersen (28) er så perfekt for TIL at de ikke vil vente til hans siste kontraktår med å forlenge.