...
ULYKKE: Ambulanse og politi i arbeid på ulykkesstedet. Foto: Øystein Barth-Heyerdahl

Alta-buss i dødsulykke

Buss med håndballspillere fra Bossekop ungdomslag involvert i dødsulykke i Troms.

Tips oss: Telefon: 78 42 86 00 E-post: tips@fd.no SMS/MMS: Kodeord FD til 2005
Publisert 07.01.2011 kl 14:49 Oppdatert 13.01.2011 kl 18:09

Tips en venn på e-post:

- På veien ligger flere døde personer, som er tildekket. Det er mye politi og ambulansepersonell som jobber på stedet, rapporterer Nordlys-reporter Øystein Barth-Heyerdahl som er på stedet til egen avis.

Klokka 1415 fikk politiet melding om en alvorlig trafikkulykke på E8 i Lavangsdalen mellom Tromsø og Nordkjosbotn.

Politiet bekrefter overfor Finnmark Dagblad at en buss og en eller flere personbiler er involvert.

Bussen fra Alta skulle til Tromsø på håndballturnering da ulykken skjedde. I bussen var det aldersbestemte håndballspillere fra Alta.

- Ingen av våre spillere er omkommet eller hardt skadd, sier leder Egil Mofoss i håndballgruppa til Bossekop Ungdomslag.

Han forteller videre at de nå jobber med å få full kontroll på situasjonen.

- Nå er det viktig at vi tar vare hånd om spillerne og får varslet foreldre som sitter hjemme og er urolige, sier Mofoss til Finnmark Dagblad.

- Skadeomfang er så langt ikke bekreftet, men foreløpige meldinger går på en buss og to personbiler. Nødetatene er på stedet, og politiet jobber nå blant annet med å skaffe oversikt over situasjonen, opplyser stasjonssjef Kurt Pettersen overfor avisen Nordlys.

Politiet bekrefter at det er meldt om fem omkomne, og seks skadde som er brakt til Universitetssykehuset med ambulanse og helikopter. I bussen var det omkring 15 ungdommer fra Alta, som også er på vei til sykehus i annen buss, disse skal være uskadd og lettere skadd.

E8 er stengt, og det er lange køer på begge sider av ulykken.

– Vi vet ikke så mye om hva som her skjedd. Alle har fått beskjed om å holde seg rolig i bussen, men er det mye knust glass. Ingen av spillerne er alvorlig skadet. Det er kun snakk om lettere skader, sier Birte Mjøen, en av håndballspillerne som var på vei til turneringen i Tromsø for å spille håndball med BULs 14-årslag, til Altaposten.

På forsiden nå


...

Her gliser Ramsay og Reginiussen sammen

- En veldig fin fyr som er interessert i fotball, sier altaværing og RBK-spiller Tore Reginiussen etter møtet med Gordon Ramsay.

...

Klar med bok om nordlendingers suksess

Porsangerværingen Robert Greiner har fullført en bok om nordnorske vinnerskaller. Blant dem er minst åtte finnmarkinger som gjør stor suksess utenfor Norge.

En av tre bilister i Finnmark tror de har fyllekjørt

- Alt for mange spekulerer i å kjøre bil etter bruk av alkohol eller trafikkfarlige legemidler.

...

Forsøkte å fjerne is fra bilrutene da politiet kom

En mann i 40-åra ble stanset fordi bilrutene hans hadde minimalt med sikt.