24-åring ikke lenger siktet

Politiet har frafalt siktelsen mot 24-åringen som var siktet etter at 23 år gamle Lone Olsen ble funnet død 1. juledag i Laukvik.

Publisert 27.12.2010 kl 16:58 Oppdatert 28.12.2010 kl 08:08

Tips en venn på e-post:Årsaken er at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun ikke ble utsatt for vold. Men 24-åringen har fortsatt status som mistenkt i saken, melder VG Nett.

– Det betyr jo at politiet fortsatt regner ham som interessant i saken, sier 24-åringens forsvarer, advokat Jens Blix Nilsen til NTB. Han sier at han ikke er enig i denne vurderingen.

– Han er dypt ulykkelig, sier Blix Nilsen om 24-åringen.

– Avdøde var en god venninne av ham. Han ønsket minst av alt at hun skulle dø, sier advokaten.

1. juledag

23 år gamle Lone Olsen ble funnet død i 24-åringens leilighet i Laukvik i Lofoten på kvelden 1. juledag. Det var 24-åringen som fant henne.

– Han forsøkte først gjenopplivning, og da dette ikke gikk, fikk han tak i en kamerat, og så fikk de tak i AMK-sentralen, sier Blix Jensen.

Den 24 år gamle mannen ble først siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Men på bakgrunn av obduksjonsfunnene frafalt politiet siktelsen.

– Han har nå status som mistenkt, og vil bli avhørt som det, sier politiadvokat Knut-Inge Myklebust i Midtre Hålogaland politidistrikt til VG Nett.

Til NRK sier Myklebust at 24-åringen vil ha status som mistenkt i saken til den endelige obduksjonsrapporten foreligger.

Mistenkelig

Tidligere på dagen understreket politiadvokaten at politiet så på dødsfallet som mistenkelig.

– Det er en del omstendigheter som gjør at vi har stilt spørsmål om dødsfallet er naturlig eller påført. Blant annet fant vi flere små og store blåmerker på kvinnens kropp. I tillegg var det blod i munn- og neseregionen, sa Myklebust til NTB før resultatet av obduksjonen var klart.

Tidligere denne måneden var 23-åringen involvert i en bilulykke, og hun skal også ha falt ned en trapp.

Endret forklaring

24-åringen har forklart til politiet at han var på fest i Svolvær, rundt tre og en halv mil fra Laukvik, da kvinnen døde. Politiet klarte ikke å få stadfestet denne forklaringen. Men ifølge forsvarer Jens Blix Jensen har 24-åringen nå gått bort fra denne forklaringen som han skal ha gitt politiet fordi han fikk panikk da han fant 23-åringen død på sofaen.

Blix Jensen sier at 24-åringen nå har endret forklaring til at han var i leiligheten hele dagen.

Ifølge 24-åringens forsvarer skulle politiet foreta avhør av ham mandag ettermiddag.

En taktiker og to krimteknikere fra Kripos har bistått lokalt politi i etterforskningen av saken. (©NTB)

På forsiden nå


...

– Er det noe du ikke kan?

– Er det noe du ikke kan? utbrøt dommer Toni Ferraz etter at Agnete og dansepartner Egon hadde danset til «Dont cry for me Argentina». Det ble full pott igjen for Agnete fra Nesseby.

AKKURAT NÅ

Flere husstander er uten strøm

Leverandøren jobber med å finne feilen.

...

Gravid kvinne dømt til fengselsstraff

Kvinnen uttalte at det vil bli særdeles vanskelig å sone med et nyfødt barn, og ønsket seg samfunnsstraff i stedet.

...

Ser på skolestrukturen under budsjettbehandlingen:

...men distriktene var ikke fredet

Fredningen av distriktsskolene i Porsanger kan bli opphevet med «et pennestrøk» i forbindelse med budsjettarbeidet. Høyre-lederen forventer en tøff runde rundt årets budsjettbehandling.