Lakselvgutter i verdenstoppen

NTNU-studentene Jonas Follesø (22) og Gøran Hansen (24) fra Lakselv er i seminfinalen i Microsofts store verdensomspennende ide- og teknologikonkurranse – Imagine Cup.

Publisert 10.08.2006 kl 02:00 Oppdatert 10.08.2006 kl 02:00

Tips en venn på e-post:


...
Lakselvguttene Jonas Follesø (th) og Gøran Hansen (nr to fra venstre). Her står guttene sammen med de to andre NTNU-studentene Hans Olav Norheim (21) fra Fredrikstad og Jan Kristian Markiewicz (25) fra Oslo. Foto: Privat

Lakselvguttene har allerede klart bragden av å komme til semifinalen i den gigantiske konkurransen som omfatter mer enn 65.000 teknologistudenter verden over. De to NTNU-studentene fra Lakselv har sammen med to andre studenter utviklet et varslingssystem som benytter bruker mobilteknologi til å varsle diabetespasienter om for lavt blodsukkerinnhold.

De fire NTNU-studentene er i verdenstoppen og gleder seg til semifinalen som finner sted i Agra i India. Og guttene er spent på hvor det hele skal ende.

– Jeg er akkurat på vei ut døra, i dag er det rolig. Vi er akkurat ferdig med andre runde. Først var vi 41 grupper som hadde 20 minutters presentasjoner. Vi gikk videre til runde to der det er med 12 deltager land. Onsdag kveld får vi vite om vi går videre til de seks siste, sier Jonas Follesø til Finnmark Dagblad.

De fire NTNU studentene har laget programmet MediWatch som gjennomfører avlesning og analyse av målinger fra medisinske sensorer ved hjelp av mobiltekonologi.

Foruten de to lakselvguttene Gøran Hansen (24) og Jonas Follesø (22) deltar også Hans Olav Norheim (21) fra Fredrikstad og Jan – Kristian Markiewicz (25) fra Oslo, deltar i kategorien Software design.

Oppholdet i India inneholder ikke bare visninger og teknologi. Lakselvguttene får også oppleve kultur av ypperste klasse.

– Nå skal vi ned på Taj Mahal og titte, så jeg må løpe, sier Follesø via MSN.

en@fd.no

På forsiden nå


...

– Jeg døde innvendig, dette er helt uvirkelig!

Fyrverkeriet Tara er første finnmarking i Idol-finalen noensinne.

...

Rykket ut til melding om bilbrann

Men bilen var forduftet

...

Fikk ikke gyldig fravær fra rettssak da hans samboer skulle føde

Høyesterett har nå slått fast at å bli far er gyldig fraværsgrunn.

...

Sier NEI til Oslo- OL

Altaordfører Laila Davidsen er godt fornøyd med OL-nei i Høyres stortingsgruppe.