...
Foto: pressebilde

Sjokk og erotikk

Denne helga er det duket for burlesque bonanza i Tromsø. Se bildeserie her

Publisert 06.07.2012 kl 08:22 Oppdatert 06.07.2012 kl 08:22

Tips en venn på e-post:


Skal det være litt burlesque?

På vei til Tromsø i helga. Les også: Sjokk og erotikk

Se bildene her

Uteplassen har organisert en aldri så liten minifestival viet scenekunsten burlesque-dansing. Fra London kommer de profesjonelle burlesquedanserne Lexi Lee, Adelina Le Shay og Ayesha Hussain, erfarne dansere innen stilarten. det er Lori Vintilescu på Bastard Bar som står bak arrangementet.

– Vi har drømt om å gjøre dette i to år nå. Jeg er veldig opptatt av rockabilly-kultur, og alt som har med 40- og 50-tallet å gjøre - herunder burlesquedans. vi fikk kontakt med disse danserne, og da de først kunne ta turen fra London, så arrangerte vi like godt to kvelder, sier Vintilescu til Nordlys.

To kvelder

Og det blir to rimelig forskjellige aftener.

– Fredag kjører vi klassisk burlesque, slik det er i sin originale form fra 40-50-tallet. Lørdag er det noe vi kaller edgy burlesque. Det blir en natt full av overraskelser. Det blir vilt! Det blir sjokkerende!, sier Vintilescu med et smil.

Fredag vil et husband sammensatt av lokale musikere stå for musikken, mens lørdag spiller Jackie Moonshine.

– Burlesque har vært sjokkerende helt siden det startet. Men listen for hva som sjokkerer flyttes stadig høyere. Så programmet fredag ville nok ha sjokkert på 40-tallet, men gjør det ikke nå. Lørdagen derimot...

– Det er kunst

Vintilescu er tydelig på at burlesque absolutt ikke er det samme som stripping.

– Burlesque er kunstbasert. Du må ha talent. skuespillerevner. Mimikk. Ofte er det en historie bak dansen ¿ komikk eller drama. Det er en mer teatralsk forestilling, mer sofistikert, forklarer hun.

– Det har med kraften av det feminine å gjøre. At vi kvinner har noe ekstra!

På forsiden nå


...

Går fra dør til dør i håp om å få tak over hodet

Studenter går nå fra dør til dør for å skaffe seg husrom. – Jeg kjenner flere i nord som måtte dra hjem igjen, sier Ane Tungesvik.

...

I neste uke krysser han fjorden - for egen maskin!

Knut Kristiansen trosser både nord-norske badetemperaturer og havstrømmer, når han i neste uke legger ut på 10 kilometers svømmetur.

...

Dårligst næringsliv i samiske kommuner

NHO-direktør har teori om hvorfor.

...

Laila ser bort fra Avinor

Avinor mener det hersker betydelig usikkerhet rundt effekten rullebaneforlengelse i Alta.