Skyggeteater

Åpningen av forestillingen «Tåkehavet» var kreativ. Her ble skyggespill brukt for å få fram historien om Maren fra Sandland.

Skrekkelig bra forestilling

Myter og sagn ble gjort levende i Øksfjord denne helgen i det egnekomponerte stykket «Tåkehavet». Se video og bilder her!

Publisert 14.05.2012 kl 11:03 Oppdatert 14.05.2012 kl 11:49

Tips en venn på e-post:


«Rockepresten»

Øyvind Ingerøyen spilte flere roller i «Tåkehavet». Her som bygdas prest.

Myter og sagn

Det var barn og ungdom i alle aldre som tok del i forestillingen på samfunnshuset i Øksfjord denne helgen.

«Russerne inntar Loppa»

Flere historiske glimt var det også plass til i forestillingen. Blant annet var pomorhandelen viktig for Loppa i tidligere tider.

Avslutningsnummeret

«Tåkehavet» involverte både Høgtun skole og kulturskolen.

...
«Tåkehavet» er en forestilling som bygger på myter og sagn i fra Loppa kommune. 70 elever fra Høgtun skole og kulturskolen har vært involvert i oppsetningen av stykket. Foreldre og lærere har også bidratt med kostymer og kullisser. Foto: Erlend Hykkerud

Myter og Sagn fra Loppa

70 Høgtun og kulturskole elever leverte en fantastisk forestilling på fredag og lørdag. Forestillingen inneholdt alt fra grøss, drama, kjærlighet og sang.

Se bilder fra «Tåkehavet» her!

«Tåkehavet» er en forestilling som inneholder både drama, kjærlighet, action og humor. Det er utrolig mye arbeid som ligger bak forestillingen som skoleelver fra Øksfjord leverte denne helgen. De begynte allerede i fjor vår å samle inn myter, sagn og historier fra Loppa. Disse historiene ble sydd sammen til forestillingen «Tåkehavet» om Maren fra Sandland som lokket til seg fiskere og sjømenn. De møtte den sikre død når de ble lokket av hennes sjarm. Etter jul har stykket blitt øvet inn for alvor, og den uken har bestått av knallhard øving. Gaute Olsen spilte rollen som Mikkel Isak, som er helten i forestillingen. Han var veldig fornøyd etter skoleforestillingen på fredag.

– Tiden på scenen gikk veldig fort. Alle gjorde jobben sin. Så dette gikk veldig bra. Men den siste uken har vært en helvetesuke, for å få alt til å sitte, forteller Olsen, som i utgangspunktet ikke skulle være med i forestillingen. – Mamma er sjef for forestillingen. Så når de trengte folk var det bare å stille opp, ler den unge skuespilleren.

– Veldig nervøs

Amalie Ingvaldsen går siste året på Høgtun skole. Hun spilte den onde karakteren i forestillingen. Ingvaldsen gjorde en god jobb, men en framtid som skuespiller er ikke spesielt aktuelt.

– Det var vanskelig å spille rollen som en så ekkel person. Før den første scenen var jeg veldig nervøs. Etter det fikk jeg mer kontroll på nervene. Men dette blir nok en engangsforeteelse. For min del blir helse- og sosialfag neste stopp på videregående i Alta, sier avgangseleven.

På forsiden nå


...

Anna Ellinor (15): – Jeg ble kastet ut av ordføreren

Da hun troppet opp hos ordføreren for å si sin hjertens mening, spurte ordføreren om hun tok opp samtalen. Fem minutter senere følte Anna Ellinor (15) at hun ble kastet ut.

...

Folk fra nord hater denne gaten

Nå har gruppen 3000 medlemmer.

...

Norsk Tipping har kalt inn ekstra bemanning

Kan få 57 nye lotto-millionærer i kveld.

...

Er du blant de heldige vinnerne?

Se resultatene fra FDs julekalender. Delta i julekalenderen her!