...
Markus Henriksen håper på årets første mål mot Fredrikstad. Foto: Digitalsport

Advarer mot Tarik

Oslo (ANB): Tarik Elyonoussi er i vårform. Det har tent varsellampene på Lerkendal. Se målene her!

Stian Grythaugen, ANB E-post
Publisert 12.04.2012 kl 12:25 Oppdatert 12.04.2012 kl 13:08

Tips en venn på e-post:


Mål, Hønefoss - Fredrikstad 1-1 2012
Elyounoussi, (51)
Mål, Fredrikstad - Stabæk 1-1 2012
Elyounoussi, (14)
Mål, Fredrikstad - Rosenborg 2-0 2011
Elyounoussi, (21)

Omtalte lag og spillere


fredag

13

april

Fredrikstad - Rosenborg 1 - 2

Tippeligaen 2012 - fredag 13. april kl 19:00, Nye Fredrikstad Stadion

Les kampreferat

Fredag åpner Rosenborg og Fredrikstad årets fjerde eliteserierunde. Hjemmelaget jager sesongens andre seier, mens gjestene fra Trondheim gjerne vil revansjere den litt skuffende uavgjortkampen mot Sogndal sist.

Tarik Elyonoussi er formspiller nummer én i Fredrikstad, og har gjort mål i to av de tre kampene som så langt er spilt. Det har man naturligvis bitt seg merke i på Lerkendal.

Tarik-ros

Markus Henriksen kjenner i tillegg Elyounoussi bedre enn mange av sine lagkamerater. Så sent som i januar var begge med i den norske landslagstroppen til Kings Cup i Thailand – og fikk skryt for samspillet seg i mellom.

Henriksen roser gjerne den målfarlige FFK-spissen.

– Tarik er en god spiller som det er veldig lett å spille med. Han har gode ferdigheter med ball og er i tillegg veldig rask. Jeg vil påstå at han er Fredrikstads klart beste spiller, sier Markus Henriksen til Rosenborgs hjemmesider.

Midtbanemotoren har tidligere fått erfare at Elyounoussi kan være en lei mann å møte. I fjorårets møte mellom lagene i Fredrikstad, sendte den tidligere Nederland-proffen hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter med et skikkelig kanonskudd.

Se årets to Tarik-mål - samt fjorårets fulltreffer mot RBK - til høyre!

Vil score

Henriksen vet hva som venter på Lerkendal fredag kveld.

– Det er et veldig spillende lag, og når de først lykkes, bygger de på seg en veldig selvtillit. Da går det veldig på skinner for dem. Det fikk vi oppleve i fjor, for da var det store perioder i den kampen hvor vi sleit veldig og de spilte ball i hatt med oss, sier han.

19-åringen vil ikke ha noen reprise av den forestillingen denne gangen – og vil gjerne bidra til seier med årets første scoring.

– Det burde blitt i hvert fall ett mål nå mot Sogndal, men vi får prøve å ta det igjen. Jeg skal score i år, sier Henriksen – som endte på tre fulltreffere forrige sesong.

I 2010 ble det hele sju.

– Alt kan ikke sitte hele tiden, men jeg vet jeg har det i meg, så det gjelder å være tålmodig og sørge for å komme i gode skuddposisjoner, sier han. (ANB)

På forsiden nå


...

Vil ikke gi rabatt på delvis ødelagt jakt

Finnmarkseiendommen vil ikke gi noen rabatt til jaktlag som har fått deler av elgjakta si ødelagt, på grunn av militærøvelse i Hálkavárre skytefelt midt under jakta.

...

Raser over politiets beredskap her

- Vi behandles som annenrangs borgere, sier Geir A.Iversen.

...

La ut hytta til salg for 5 millioner

Porsangerkjendisen Tor Reidar Boland sier det kun er for å drive gjøn med «slarvkjerringene» i Lakselv, at han har lagt ut hytta si til salgs. Til høystbydende over 5 millioner kroner.

...

Kansellering og stengte veier i stormen

Flere fergeavganger og en bussrute er kansellert i Vest-Finnmark.

Oppdatert: To vegstrekninger er stengt i vest på grunn av uvær.