Sammendrag, Tromsø - Bodø/Glimt

Se mål og høydepunkt fra kampen!

«Kobraen» sikret semifinale

Tromsø (ANB-NTB): Tromsø slo naborival Bodø/Glimt i NM-kvartfinalen søndag og er ett skritt nærmere Ullevaal.

Publisert 19.08.2012 kl 19:45 Oppdatert 19.08.2012 kl 19:57

Tips en venn på e-post:


...
Zdenek Ondrasek scoret kampens eneste mål. Foto: Digitalsport

Omtalte lag og spillere


søndag

19

august

Tromsø - Bodø/Glimt 1 - 0

NM Cup 2012 - søndag 19. august kl 17:00, Alfheim Stadion

Les kampreferat

Ondrasek, som har kallenavnet «Kobraen», satte ballen sikkert i nettmaskene etter 23 minutters spill på Alfheim. Målet kom etter et flott Tromsø-angrep på høyre side før Aleksandar Prijovic flikket ballen gjennom til en umarkert Ondrasek.

Igjen viste tsjekkeren hvilken målteft han har. I eliteserien står han bokført med ti scoringer i år.

– Det var herlig å score mål foran den beste fansen i Norge. Vi spilte egentlig ingen god kamp. Første omgang var grei, mens vi var svake etter pause, sa Ondrasek etter seieren.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo lovpriset sin tsjekkiske storscorer etter kampen.

– Vi må takke og bukke for «Kobraen» vår. Han er helt nådeløs i boksen og avgjør kamp etter kamp. Han er gull for oss, sa Høgmo.

– Jevnt

Bodø/Glimt hadde sine sjanser innledningsvis. Gjestene burde tatt ledelsen etter seks minutter da den tidligere TIL-spissen Vegard Braaten hamret til med et skudd som ble blokkert på streken.

Hjemmelaget kom bedre med utover i første omgang. Det var derfor ikke ufortjent da Ondrasek sendte vertene i føringen.

Glimts største sjanse til utligning kom også ved en tidligere Alfheim-helt. Tommy Knarvik fikk både tid og rom fra åtte meter etter 35 minutter. Marcus Sahlman måtte ut i full strekk for å avverge.

– Vi visste det ville bli jevnt her. Det er surt at vi røk ut, men vi må lære av opplevelsen. Det var vanskelig å se divisjonsforskjellen mellom lagene i dag, sa Bodø/Glimt-trener Cato Hansen, som mener baklengsmålet burde vært unngått.

– Vi burde ha tatt bort hele situasjonen forut for scoringen. Framfor å lage et frispark på midtbanen, blingset vi. Det ble avgjørende til slutt.

Vil ha hjemmekamp

Etter pause virket Tromsø mest interessert i å forsvare ledelsen. Laget lå kompakt med mange spillere bak ballen, og selv om Bodø/Glimt jaget en utligning på tampen, kontrollerte vertene inn et fortjent semifinaleavansement.

Alle i Tromsø-leieren har ett stort ønske for semifinalen: At den spilles på Alfheim. Hittil i år har TIL ennå ikke vunnet en bortekamp i eliteserien.

– Det er egentlig uvesentlig hvilken motstander vi får. Men vi ønsker oss helt klart hjemmekamp, sa Høgmo. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Smart med basseng under brann

Bygdefolket fant på en briljant ide, da det brant i et hus med tre leiligheter i Kvalfjord på Stjernøya i natt: Ved hjelp av vann fra skolens svømmebasseng fikk man kjølt ned nabohuset, slik at ikke det også ble tatt av flammene.

Fører stakk av etter møtekollisjon

Politiet melder om møtekollisjon mellom to biler på riksvei 92 i Karasjok.