...
Rune Bratseth mener Köln er en av verstingene blandt europeiske storklubber. Foto: Digitalsport

Mener Köln er versting

Rune Bratseth kunne godt tatt en lederjobb i Bundesliga, men vegrer seg spesielt for Köln.

Publisert 13.04.2012 kl 16:29 Oppdatert 13.04.2012 kl 16:33

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.finnmarkdagblad.no/47/6010881/2012-04-13T16:33:51Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.194.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Ståle Solbakken (44) var satt under stort press før han fikk sparken i Köln torsdag. Ifølge den tidligere tysklandsproffen Bratseth, er Köln en av verstingene blant europeiske storklubber.

– Slike pressede jobber er gjengangere blant store, utenlandske klubber, men Köln er en av de desidert verste når det gjelder manglende ledelse over tid. Jeg ville ikke vært engstelig for å gå til en trener- eller lederjobb i en bundesligaklubb. Men akkurat i Köln tror jeg det er et vanskelig stykke arbeid, sier Rune Bratseth til NTB.

Etter 286 dager med trusler og hærverk fra fansen, 18 serietap på 32 kamper og blodtørstige medier, handlet det om å bli kvitt en syndebukk: Trenerne eller folk i klubbledelsen.

– Noen måtte gå, og det var ingen overraskelse at det endte som det gjorde, sier Bratseth.

26. avskjed

Den tidligere Werder Bremen-stjernen (1987-1994) opplevde sitt proffeventyr som rak motsetning til Kölns fotballmareritt de siste 25 årene, der klubben har spist, tygget og spyttet ut igjen 26 trenere.

Trenerlegenden Otto Rehhagel styrte Bratseth og laget med stø hånd til suksess.

– Det Ståle Solbakken har gjennomgått av press, er umulig å forstå uten selv å ha prøvd det. Kritikken i «så der» etterrettelige medier har vedvart siden før han startet. Man har ekstremt kravstore supportere i en stor by, i en stor klubb der man internt i klubben strir med å samarbeide og er uten suksess på mange, mange år. Likevel er forventningene skyhøye. Å leve i slike omgivelser over tid er beintøft, mener Bratseth.

Skadd renommé

51-åringen mener Solbakkens renommé er så skadd at han ikke blir å se i Bundesliga på en stund.

– Det ser jeg på som vanskelig. Men i Skandinavia er historien en annen. Tar han det med ro en periode og får etterfylt all energi som er tappet på dette, fins nok av eksempler på trenere som har kommet langt sterkere tilbake etter ny suksess i mellomtiden. Sånn sett leger tiden alle sår, også i tysk Bundesliga.Rune Bratseth fikk selv tilbud om sportsdirektørjobben i Leverkusen midt på 1990-tallet, men takket nei av hensyn til familiens planlagte retur til Norge og jobb i Rosenborg.

Solbakken overlevde forholdsvis lenge som Köln-trener. 13 av de 25 øvrige trenerne som har lidd samme skjebne i klubben på like mange år, satt færre enn de 286 dagene nordmannen hadde jobben.

Verst var det med nederlenderen Jos Luhukay (48), som fikk én dag i trenerstolen (2003) før han ble kastet på dør. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Klar med bok om nordlendingers suksess

Porsangerværingen Robert Greiner har fullført en bok om nordnorske vinnerskaller. Blant dem er minst åtte finnmarkinger som gjør stor suksess utenfor Norge.

En av tre bilister i Finnmark tror de har fyllekjørt

- Alt for mange spekulerer i å kjøre bil etter bruk av alkohol eller trafikkfarlige legemidler.

...

Forsøkte å fjerne is fra bilrutene da politiet kom

En mann i 40-åra ble stanset fordi bilrutene hans hadde minimalt med sikt.