... ...
Klikk for å aktivere kartet
+
-

Kilde: Statens Kartverk/Geodata AS

Drepte minst 15 politifolk

Væpnede menn drepte minst 15 egyptiske politifolk før de krysset grensen fra Egypt til Israel i en stjålet stridsvogn søndag.

Publisert 06.08.2012 kl 08:50 Oppdatert 06.08.2012 kl 09:08

Tips en venn på e-post:Ifølge egyptisk TV er det en islamistisk opprørsgruppe som sto bak angrepet, som fant sted i nærheten av grenseovergangen Karm Abu Salem nord på Sinai-halvøya. En ikke-navngitt sikkerhetstjenestemann sier til nyhetsbyrået MENA at mennene er «jihadister» fra Gazastripen.

I tillegg til de drepte skal sju egyptiske politifolk eller grensevakter ha blitt såret. Opprørerne stjal en stridsvogn og ett annet kjøretøy før de krysset grensen og kjørte inn i Israel.

Ett av kjøretøyene ble ødelagt i et israelsk luftangrep, mens det andre eksploderte av ukjente årsaker, ifølge en talsperson for den israelske hæren. Hun vet ikke hvor mange opprørere som deltok i aksjonen eller om noen av dem overlevde.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener et omfattende angrep på israelske sivile er blitt avverget.

– Enhver som ønsker å angripe oss, bør vite at vår lange arm vil finne ham, skriver statsministeren på Twitter.

Samtidig krever den israelske forsvarsministeren Ehud Barak at Egypt skjerper sikkerheten på Sinai. Egypts nye president Mohamed Mursi ser ut til å ville følge oppfordringen, og han lovet søndag å sørge for at myndighetene får full kontroll på halvøya.

– Våre væpnede styrker og politiet har fått klare ordre om å pågripe dem som utførte dette angrepet på våre barn, sa Mursi i en tale på egyptisk TV.

Samtidig skal grenseovergangen Rafah mellom Egypt og Gazastripen ha blitt stengt på ubestemt tid.

Også den islamistiske Hamas-bevegelsen, som har makten på Gazastripen, fordømmer angrepet på de egyptiske politifolkene.

– Vi fordømmer denne stygge forbrytelsen hvor egyptiske soldater ble drept, og vi kondolerer til ofrenes familier, Egypts lederskap og det egyptiske folk, heter det i en uttalelse fra Hamas.

Bevegelsen tviler imidlertid på om det faktisk var opprørere fra Gazastripen som sto bak angrepet ved Karm Abu Salem.

Drapene på politimennene nord på Sinai-halvøya er det mest omfattende angrepet i dette området på minst 20 år, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere søndag ble et medlem av en ytterliggående islamistisk gruppe drept i et israelsk luftangrepet på Gazastripen. Det er uklart om denne hendelsen har sammenheng med drapene på de egyptiske politifolkene senere på dagen. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Kronerulling for å betale ordførerens bot

Flere vil bidra til å betale ordførerens bot på 100.000 kroner. – Det er ikke vanlig at jeg mister munn og mæle, men det gjorde jeg faktisk nå, sier ordfører Knut Roger Hanssen (H).

...

Vil ha «Rocke-Rasmussen» som leder for næring

Styret i Porsanger i utvikling innstiller overfor kommunestyret i Porsanger at Kjell Magne Rasmussen skal bli ny daglig leder for Porsanger i utvikling.

GASSFUNN FRA 2. VERDENSKRIG

...

Forsvaret vil fortsette gravingen - utelukker ikke flere funn

Identifiserte innholdet i beholderne som CS-gass.

GASSFUNN FRA 2. VERDENSKRIG

...

Pål Vidar ble eksponert for gassen - sendt til legevakten

– Man vet jo at det er slikt i bakken i Finnmark, men jeg var ikke redd. Det kunne man ikke vært i denne businessen.