...
President Barack Obama møtte Vladimir Putin i Mexico. Foto: Pete Souza/Pressebilde/ANB

Møtte Putin på G20-møtet

Barack Obama og Vladimir Putin er enige om at volden i Syria må stanses.

Publisert 18.06.2012 kl 21:49 Oppdatert 18.06.2012 kl 21:52

Tips en venn på e-post:De sier videre at det syriske folk selv må få velge sin framtid på en demokratisk måte.

De to presidentene møtte hverandre under G20-toppmøtet i Mexico mandag. Det var det første møtet mellom dem siden Putin ble gjeninnsatt som Russlands president tidligere i vår.

Øverst på dagsorden sto krisen i Syria, som de to landene er uenige om hvordan kan løses.

– Vi var enige om flere punkter om denne saken, sa likevel Putin etter møtet.

Obama sa at han og hans russiske kollega er enige om at volden i Syria må stansen umiddelbart og at det er nødvendig med en politisk løsning på konflikten.

Ingen detaljer

Ifølge Obama var han og Putin også enige om at USA og Russland må jobbe tett med internasjonale aktører, deriblant spesialutsending Kofi Annan, for å finne en løsning på borgerkrigen i Syria.

Noen flere detaljer om hvordan de mener krisen kan løses, kom de imidlertid ikke med. Myndighetene i Moskva har hele tiden holdt fast på sin støtte til Assad-regimet og har flere ganger lagt ned veto mot Syria-resolusjoner i Sikkerhetsrådet.

Russerne sier også konsekvent nei til militær intervensjon for å fjerne regimet i Damaskus.

De to presidentene diskuterte også Iran, det omstridte amerikanske rakettskjoldet i Europa og handelsavtaler blant andre temaer.

Første møte

Møtet mellom de to mandag var det første etter at president Putin byttet plass med Dmitrij Medvedev, som nå er russisk statsminister. Men det er ikke den første sjansen de har hatt til å møtes.

I forrige måned uteble Putin fra NATO-toppmøtet i Chicago. Han dukket heller ikke opp på G8-møtet på den amerikanske presidentens landsted Camp David, men sendte i stedet statsminister Medvedev.

Begge avbudene har blitt tolket som en fornærmelse mot Obama, som angivelig ikke har et spesielt godt forhold til sin russiske kollega. (ANB-NTB-AFP-DPA)

På forsiden nå


...

Leder oss inn i fristelsen

Kaker er trendy. Tradisjonelle så vel som kunstneriske kaker, ofte med overraskende detaljer. Og ikke minst smaken. Fellesnevner er at kaker er gøy, uansett ståsted.

...

Meterologene har sendt ut OBS-varsel

Det ventes sterk vind og mye nedbør.

Dette har du neppe sett tidligere

Noen kjører med snøscooteren på vann, andre hopper langt med snøscooteren. Dette har du neppe sett tidligere.

Vi gjør opperksom på at videoen er en uredigert reklamevideo.