...
Den nybakte moren Jane sammen med datteren Yr. Foreløpig må pappa Julius holde seg på avstand for at mor og barn skal få ro. Foto: Ole Martin Buene/Dyreparken/ANB

Julius er blitt trebarnsfar

Kristiansand (ANB): Sjimpansen Julius (31) er blitt trebarnsfar. Tirsdag ble han pappa til lille Yr.

Publisert 09.09.2011 kl 13:46 Oppdatert 09.09.2011 kl 14:02

Tips en venn på e-post:Tidligere har Julius to gutter, Julius Junior og Linus. Den lille jenta ble født tirsdag 6. september og har fått navnet Yr, siden hun ble født utendørs i regnvær.

– Moren Jane (12) passer veldig godt på den lille jenta. De første dagene har vi holdt mor og barn isolert for at de skal få mest mulig ro, forteller dyrepasser Rune Landås i Dyreparken i Kristiansand.

– Det var veldig moro at det kom en jente i sjimpanseflokken. Det betyr mye, siden de tre siste sjimpanseungene som er født de siste årene har vært hanner, sier Landås.

Fødselen skjedde uten komplikasjoner, men ikke helt uten dramatikk. Tirsdag ettermiddag, mens regnet høljet ned, oppdaget en av dyrepasserne at Jane hadde født ute på Apeøya. Hun hadde søkt ly ved en liten trehytte, men gjorde ingen tegn til å ville gå innendørs. Etter hvert som timene gikk begynte dyrepasserne å bli bekymret, og vurderte bedøvelse for å få moren inn, men det ville være siste utvei. Dyrepasserne fulgte konstant med på yr.no for å se hvordan været ville utvikle seg. Så plutselig ble det et opphold i styrtregnet, det kom bare litt yr, og da tuslet Jane inn sammen med sin nyfødte datter.

– Derfor var Yr et selvsagt navn, uttaler Rune Landås.

Julius har nå tre barn med tre forskjellige mødre. I 2003 fikk han Julius Junior med Bini, og i 2006 ble han far til Linus, da var det Dixi som var mor. (ANB)

På forsiden nå


...

Endelig påske

Nå er det tid for lek og familiekos. Men om det blir uvær er det noen som vil rømme ut av landet.

...

Noen drar snøret litt lenger enn andre

Isfiske er en syssel som er mer hemmelighetsbelagt enn CIA og KGB til sammen. Ingen skal vite hvilket vann storrøya biter.

Se den unike videoen fra Finnmark

Videoen "Festival in Arctic" viser unike bilder fra Finnmark. Videoen er fra 1965 og er nylig publisert av British Pathé på Youtube. British Pathé et nettbasert filmarkiv med videoklipp innen kultur og nyheter.