...
Den nybakte moren Jane sammen med datteren Yr. Foreløpig må pappa Julius holde seg på avstand for at mor og barn skal få ro. Foto: Ole Martin Buene/Dyreparken/ANB

Julius er blitt trebarnsfar

Kristiansand (ANB): Sjimpansen Julius (31) er blitt trebarnsfar. Tirsdag ble han pappa til lille Yr.

Publisert 09.09.2011 kl 13:46 Oppdatert 09.09.2011 kl 14:02

Tips en venn på e-post:Tidligere har Julius to gutter, Julius Junior og Linus. Den lille jenta ble født tirsdag 6. september og har fått navnet Yr, siden hun ble født utendørs i regnvær.

– Moren Jane (12) passer veldig godt på den lille jenta. De første dagene har vi holdt mor og barn isolert for at de skal få mest mulig ro, forteller dyrepasser Rune Landås i Dyreparken i Kristiansand.

– Det var veldig moro at det kom en jente i sjimpanseflokken. Det betyr mye, siden de tre siste sjimpanseungene som er født de siste årene har vært hanner, sier Landås.

Fødselen skjedde uten komplikasjoner, men ikke helt uten dramatikk. Tirsdag ettermiddag, mens regnet høljet ned, oppdaget en av dyrepasserne at Jane hadde født ute på Apeøya. Hun hadde søkt ly ved en liten trehytte, men gjorde ingen tegn til å ville gå innendørs. Etter hvert som timene gikk begynte dyrepasserne å bli bekymret, og vurderte bedøvelse for å få moren inn, men det ville være siste utvei. Dyrepasserne fulgte konstant med på yr.no for å se hvordan været ville utvikle seg. Så plutselig ble det et opphold i styrtregnet, det kom bare litt yr, og da tuslet Jane inn sammen med sin nyfødte datter.

– Derfor var Yr et selvsagt navn, uttaler Rune Landås.

Julius har nå tre barn med tre forskjellige mødre. I 2003 fikk han Julius Junior med Bini, og i 2006 ble han far til Linus, da var det Dixi som var mor. (ANB)

På forsiden nå


...

– Nå har du lagt listen høyt for de andre

– Smokin baby! utbrøt dommer Toni Ferraz etter Agnete og Egors cha-cha-cha.

...

Hadde 750 på bok, kjøpte leirsted for 150.000

Steinar Harila (72) hadde bare 750 kroner tilgjengelig, da han avtale å kjøpe den nedlagte skolen i Kvalsund for 150.000 kroner til misjonen.

...

Jonas startet bedrift som 24-åring, fem år senere omsetter han for 50 millioner

– Du må bare ikke si hvor gammel du er med det første, da går det bra.

...

Finnmarking stakk av med milliongevinst

Nå lover han noen prosenter til barna.