...
På de aller fleste felt har politiet ikke tilfredsstillende beredskap. Vi er prisgitt at nøkkelpersoner er på jobb eller enkle å få tak i, sier Hammersmark, politimester i Gudbrandsdalen politidistrikt, til Aftenposten. Foto: Lars Idar Waage

– Beredskapen ikke bedre

Et år etter terrorangrepene 22. juli, er politimester Arne Hammersmark fortsatt bekymret for politiets kapasitet til å håndtere akutte krisesituasjoner.

Publisert 07.07.2012 kl 09:20 Oppdatert 07.07.2012 kl 09:36

Tips en venn på e-post:

– På de aller fleste felt har politiet ikke tilfredsstillende beredskap. Vi er prisgitt at nøkkelpersoner er på jobb eller enkle å få tak i, sier Hammersmark, politimester i Gudbrandsdalen politidistrikt, til Aftenposten.

Han er en av flere politimestre som har sendt brev til politidirektør Øystein Mæland, med innspill til politiets egne rapport om 22. juli.

Rapporten viste at norsk politi var dårlig forberedt på angrepene 22. juli i fjor. Hammersmark mener situasjonen utenfor det sentrale østlandsområdet ikke er blitt bedre siden da. Politiet må få en høyere grunnbemanning hvis man skal kunne løse akuttsituasjoner raskt, mener han.

Assisterende politidirektør Vidar Refvik svarer at hver politimester har ansvar for at beredskapen er på et tilfredsstillende nivå i sitt distrikt.

– Politiet må forholde seg til de rammene vi har, og bruke vårt personell på en best mulig måte. Få distrikter er dimensjonert for å håndtere store akutte hendelser alene, sier Refvik. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Finnmarking fant lykken med ei ekte prinsesse

I stedet for halve kongeriket fikk Jan Richard en koffert full av perler da han giftet seg.

...

Finnmarking bidro til å ødelegge opprykksfesten

Tromsø IL må fortsatt ha ett poeng.

...

Har du ikke sikret trampolinen er det kanskje på tide nå

Vervarslinga i Nord-Norge melder om sterk vind i vestfylket.

...

Sykkelsalget har gitt skisesongen god glid

Nå er disse klar for del to av drømmen.