...
Illustrasjonsfoto. Foto: Rune Fossum, Jernbaneverket/ANB

Bergensbanen snøstengt

Vinteren er definitivt ikke over. Tirsdag kjørte et tog seg fast i snøen ved Finse, et snøskred raste over E39 i Sogn og Fjordane, og E6 over Saltfjellet var stengt på grunn av vinteruvær.

Publisert 14.05.2012 kl 17:24 Oppdatert 14.05.2012 kl 19:43

Tips en venn på e-post:

Godstoget kjørte seg fast mellom Finse og Tunga.

– Det er mulig det har revet ned kjøreledninger. Det vil ta mange timer å få det reparert, sa pressevakt Dag Svinsås i Jernbaneverket til Bergens Tidende mandag morgen. Klokken 13.00 var skadens omfang fortsatt uvisst. Ifølge NSB er flere tog innstilt om følge av hendelsen.

Også på E6 over Saltfjellet var det fullt stopp i morgentimene mandag på grunn av uvær. Sterk vind og snø førte til at veien måtte stenges. Vinden var så sterk at fire bilister havnet utenfor veien, skriver Rana Blad. Brøytesjåfør Jan-Erik Sørdal sier til NRK at man så langt i mai har måttet brøyte E6 over Saltfjellet hver eneste dag. Saltfjellet ble åpnet for trafikk igjen rundt klokken ti mandag formiddag.

På E39 gjennom Våtedalen i Sogn og Fjordane gikk det ett større snøskred. Ingen personer ble tatt av skredet, men en bilist var nær ved havne midt i skredet.

– Jeg er glad jeg klarte å stoppe. Jeg ble litt shaky, seier Hjertenes Flyum til NRK.

Flyum var på vei inn i skredet, men fikk stoppet bilen og rygget unna. Vegtrafikksentralen opplyser at veien er åpen for trafikk. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Døra ble revet av husveggen

– Han blåste «Gamle-Erik» her oppe, sier Marion.

Viste fingeren til onkel politi

Det var ikke lurt.

...

To flyplasser i Finnmark stengt grunnet uvær

Passasjerer busses rundt i fylket.

...

Aktor:

Fengsel i 90 dager

Aktor mener at en kvinne (51) skal dømmes til til fengsel i 90 dager etter bildrap i Alta i fjor.