...
Norge kommer til å gjøre seg bemerket under den store Grüne Woche-messen i Tyskland når tre hele elger grilles. Foto: Vidar Ruud, ANB

Griller tre hele elger

Det er bare nordmenn som er gale nok til noe sånt, heter det fra arrangørene av en av verdens største matmesser.

Bjørn Erik Dahl, ANB E-post
Publisert 07.12.2011 kl 12:48 Oppdatert 07.12.2011 kl 13:13

Tips en venn på e-post:


...
Lars Peder Brekk er kjent for å fronte stunts under messen. Her lanserte han en ny burgervariant kalt berger for to år siden. Foto: Kjell Werner, ANB

Grüne Woche i Berlin er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med nær 400.000 besøkende, ca 1.600 utstillere fra 60 land og rundt 4.000 journalister som dekker det hele.

Fra norsk side satses det blant annet på en presentasjon av trenasjonen Norge. Tanken er å selge inn norsk treteknologi og norsk trearkitektur. Det profilerte arkitektfirmaet Snøhetta er blant annet med til Berlin. Her legges det også opp til en fest der Det norske Skogselskap har ansvaret for å grille tre hele elger fra Oppland.

Det er Ola Gram Dæhlen som har påtatt seg denne jobben og han skal visstnok ha helgrillet nær 250 elger. Nå står altså Berlin for tur og arrangørene er henrykt over ideen.

– Elgen representerer store verdier for Norge, både som mat og som del av en naturopplevelse. Likevel finnes det her store uutnyttede muligheter for dem som vil satse på viltforedling, sier mat- og landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det er duket for massiv norsk deltakelse på Grüne Woche i januar. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) fronter den norske delegasjonen.

– Vi vet at tyskere opplever elgkjøtt som noe av det mest eksklusive som finnes. Helgrillet elg på menyen i Berlin vil opplagt bidra til å skape ekstra oppmerksomhet rundt den norske standen i Berlin og Norge som både mat- og reiselivsdestinasjon, sier Brekk, som selv vil stille opp og servere skav fra norske skoger, sier Brekk.

  • Les også:

Norge, som satser på koblingen mat og reiseliv, er representert med en av de største standene med 35 utstillere fra tre hovedregioner: Oslofjordregionen, Fjordfylkene og Lofoten. Her serveres alt fra saft og alkoholholdige drikker, via reinkjøtt og rakfisk, til lefser og pålegg.

Temaet for den norske deltagelsen i Berlin er regional utvikling der samferdsel, mat og reiseliv sees i sammenheng. Det sentrale spørsmålet blir hvordan man gjennom et bedre samarbeid på tvers av disse sektorene kan skape en bærekraftig, helhetlig reiseopplevelse som turistene vil etterspørre.

Målet er økt regional verdiskaping og lønnsomhet for norske bedrifter, heter det i en melding fra Landbruksdepartementet. (ANB)

På forsiden nå


...

Sollys startet ulmebrann i familiebolig

Uheldige tilfeldigheter startet en ulmebrann som holdt på å ødelegge en familiebolig.

...

– Jeg døde innvendig, dette er helt uvirkelig!

Fyrverkeriet Tara er første finnmarking i Idol-finalen noensinne.

...

Rykket ut til melding om bilbrann

Men bilen var forduftet

...

Fikk ikke gyldig fravær fra rettssak da hans samboer skulle føde

Høyesterett har nå slått fast at å bli far er gyldig fraværsgrunn.