...
Dyrepasser og ansvarlig for Asia i Dyreparken, Hilde Strædet, viser stolt fram den nyfødte rødpandaen. Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken/ANB

Sjelden krabat

Kristiansand (ANB): Dyrepasserne fikk seg en stor overraskelse, da de plutselig oppdaget en nyfødt rødpanda.

Publisert 23.08.2011 kl 11:15 Oppdatert 13.02.2012 kl 13:42

Tips en venn på e-post:


...
Krabaten er nylig veid Som vekta viser, er den under 700 gram. En voksen rødpanda veier fra tre til seks kilo. Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken/ANB
...
Når denne «karen» blir stor, vil han tilbringe det meste av tiden i trærne hvor den hviler på greinene. Rødpandaer er veldig god til å klatre. Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken/ANB

Den sjeldne fødselen ble oppdaget i Dyreparken i Kristiansand 27. juli i år, men dyrepasserne visste ikke at pandamoren var gravid.

Når rødpandaer er nyfødt, skal det ingenting til før mor blir stresset og flytter eller går fra den. Derfor ventet dyrepasserne helt til mandag denne uken med å gå inn til den. Da fikk de sjekket status, kjønn, vekt og for å sette id-brikke på ungen. Det viser seg å være en gutt og alt ser ut til å gå veldig bra, opplyser Dyreparken til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Pandaungen begynner nå å åpne øynene og det blir mer aktivitet fremover. Fram til nå har den vært gjemt i en kasse hvor moren har hatt den.

Rødpanda er utrydningstruet og denne lille krabaten vil antakeligvis sendes til en annen park når den er gammel nok, ifølge Dyreparken.

Rødpanda holder til over store deler av Himalaya, fra det nordlige India og Nepal i vest, til provinsene Sichuan og Yunnan i Kina og det nordlige Myanmar (tidligere Burma) i øst og sør, skriver Wikipedia på sine sider. Den er et rovdyr, men i motsetning til de fleste andre rovdyr spiser den for det meste planter, og den er spesielt glad i bambus. (ANB)

På forsiden nå


...

Noen drar snøret litt lenger enn andre

Isfiske er en syssel som er mer hemmelighetsbelagt enn CIA og KGB til sammen. Ingen skal vite hvilket vann storrøya biter.

Det kan blåse opp til storm i Finnmark

Vi oppdaterer deg på været, føreforholdene og skredfaren i Finnmark torsdag.

...

Finnmarkinger klar for Toppserie-åpning

Tidligere Alta IF-spiller, Tonje Pedersen, spiller en viktig rolle i IK Grand Bodø.

...

19.000 klikk for logo

Jeanette Larsens logo skal pryde årets Sommerfeberfestival i Hammerfest.