...
Dyrepasser og ansvarlig for Asia i Dyreparken, Hilde Strædet, viser stolt fram den nyfødte rødpandaen. Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken/ANB

Sjelden krabat

Kristiansand (ANB): Dyrepasserne fikk seg en stor overraskelse, da de plutselig oppdaget en nyfødt rødpanda.

Publisert 23.08.2011 kl 11:15 Oppdatert 13.02.2012 kl 13:42

Tips en venn på e-post:


...
Krabaten er nylig veid Som vekta viser, er den under 700 gram. En voksen rødpanda veier fra tre til seks kilo. Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken/ANB
...
Når denne «karen» blir stor, vil han tilbringe det meste av tiden i trærne hvor den hviler på greinene. Rødpandaer er veldig god til å klatre. Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken/ANB

Den sjeldne fødselen ble oppdaget i Dyreparken i Kristiansand 27. juli i år, men dyrepasserne visste ikke at pandamoren var gravid.

Når rødpandaer er nyfødt, skal det ingenting til før mor blir stresset og flytter eller går fra den. Derfor ventet dyrepasserne helt til mandag denne uken med å gå inn til den. Da fikk de sjekket status, kjønn, vekt og for å sette id-brikke på ungen. Det viser seg å være en gutt og alt ser ut til å gå veldig bra, opplyser Dyreparken til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Pandaungen begynner nå å åpne øynene og det blir mer aktivitet fremover. Fram til nå har den vært gjemt i en kasse hvor moren har hatt den.

Rødpanda er utrydningstruet og denne lille krabaten vil antakeligvis sendes til en annen park når den er gammel nok, ifølge Dyreparken.

Rødpanda holder til over store deler av Himalaya, fra det nordlige India og Nepal i vest, til provinsene Sichuan og Yunnan i Kina og det nordlige Myanmar (tidligere Burma) i øst og sør, skriver Wikipedia på sine sider. Den er et rovdyr, men i motsetning til de fleste andre rovdyr spiser den for det meste planter, og den er spesielt glad i bambus. (ANB)

På forsiden nå


...

Klar for cha-cha-cha

Agnete Johnsen har fått deltakernummer tre i kveldens sending av Skal vi danse.

...

Jonas startet bedrift som 24-åring, fem år senere omsetter han for 50 millioner

– Du må bare ikke si hvor gammel du er med det første, da går det bra.

...

Finnmarking stakk av med milliongevinst

Nå lover han noen prosenter til barna.

UKESLUTT

...

Lengre til Finnmark enn med fly

«Der er de heldigere stilt i Bergen. Men ser man på luftkvalitet og køkjøring, er jeg ikke mye i tvil om hva jeg ville valgt»