...
Det er kystvaktskipet Nornen som har gått på grunn ved Jomfruland. Foto: Terje Pedersen, ANB

Stanset ny oljelekkasje

Kragerø (ANB-NTB): Kystvaktskipet Nornen gikk på grunn ved Jomfruland utenfor Kragerø skjærtorsdag. Noe olje lekket ut, men lekkasjen ble raskt stanset.

Publisert 01.04.2010 kl 14:12 Oppdatert 01.04.2010 kl 14:15

Tips en venn på e-post:

– Det har vært en grunnberøring, og skipet har ankret opp. Det er noe søl med hydraulikkolje på stedet, og det er lagt ut lenser, forteller operasjonsleder Gunnar Ramslien i Telemark politidistrikt til NTB.

Meldingen om grunnstøtingen, som skjedde mellom Jomfruland og Skåtøy, kom klokken 11.51. Ingen personer ble skadd i hendelsen.

Oljespor

Ifølge VG Nett var det tydelige spor etter olje i havet rundt det grunnstøtte skipet.

Skipet var ifølge Yngve Kristiansen i Kystvakten Sør på patrulje i området da det støtte mot grunnen.

– Propellsystemet på skipet er hydraulisk operert, og det har nok kommet borti grunnen slik at noe hydraulikkolje sivet ut, forteller Kristiansen til VG Nett.

– Dette er selvfølgelig ikke noe som skal skje. Derfor ligger vi nå oppankret, og dykkere er tilkalt for å undersøke skadene, legger han til.

Full City-rester

Rullesteinsøya Jomfruland, som er kjent for et rikt fugleliv, ble også rammet da lasteskipet Full City gikk på grunn i fjor. Fortsatt er det oljerester igjen.

Sist fredag var Kystverket på befaring på Stråholmen og fant olje. Håpet var at høststormene og isen hadde skurt unna det meste av det som ikke ble håndvasket langs strendene.

– Isen har ikke gjort en god nok jobb. Vi fant en del olje. Derfor starter vi opp med sanering igjen etter påske, sier rådgiver Stig Nordaas i Kystverket til Telemarksavisa.

Det bor rundt 60 mennesker på den 7,5 kilometer lange øya, men tusenvis av turister kommer hvert år for å feriere eller ta en dagstur. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Godt over halvparten av alle verdens datachiper inneholder råstoff av kvartsitt fra dette fjellet i Finnmark

Det gjør også en stor del av verdens leppestifter, biler, rustfrie stålkjøkken, stereoanlegg og betongbruer. For ikke å snakke om gummidekk, vitaminer, glass, keramikk og kunstgjødsel.

...

Har vært uten nett i to uker, må kjøre 55 kilometer for å betale regninger

Skjånes og Berlevåg må klare seg uten nettilgang til neste uke. Da har de vært uten nett i to uker.

...

Tar selvkritikk

Leder i Finnmark Ap, Ingalill Olsen, mener alle må ta selvkritikk i Polarbase-saken.

...

Flydekkene slites ned i ekspressfart

Widerøe: – Det kan bli en betydelig kostnad.